Efe Büyükkaya Yapı & İnşaat Sakarya Kocaali'de Satılık Villalar Daireler Sakarya Kocaali'deki İnşaat Şirketleri İnşaat Sektöründe Statik Proje – Efe Büyükkaya İnşaat

İnşaat Sektöründe Statik Proje

Bu alanda bir projeniz varsa yapmanız gereken ilk işlem, kirişlere gövde donatısı adı verilen bir sistem oluşturulmalısınız. Bu belirttiğimiz nokta; inşaat faaliyetine başlamadan kesinlikle yapılmalıdır. Tabi projenizi belirlemiş ve statik projeye yer vermişseniz. Bir başka önemli adım; İDE adı verilen statiklerde yüzde 5 oranında tolerans değeri vermelisiniz, bu tolerans değeri ne düşük olmalı ne yüksek bu konuya gerçekten dikkat etmelisiniz. Statik projede hazırlamış olduğunuz plan; kolon kotlarıyla, mimari kotların birbirine uyumlu olması yani bu değerlerin birbirini tutması gereklidir. Hazırlamış olduğunuz projede, iki aynı isimli kirişin değerleri aynı olmalıdır. Değerlerde oluşabilecek farklılıklar inşaat sürecinde, projeyi zora sokabilir.
Bir diğer önemli nokta ise; değişken kesitli kirişlerde detay alınması gerekli hatta zorunluluktur bunu önemsemeden projeyi başlatmamanız önerilir. Statik projede oluşturacağını kolonun değerini 25 bölü 30 yapmanızı tavsiye ederiz, böylece daha sağlıklı bir bina oluşumu ortaya çıkarabilirsiniz. Statik proje, çatı katında yapılması gereken; kolonların birbirine oturduğu noktada, yani birleştiği noktada, bulunan kirişin iki ucu kolona basması sağlanmalıdır.
Statik proje hazırlanırken kat planlanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar ise; binanın 2 kat daha fazla yapılması gerektiği gibi hesap oluşturulmalı ve kritik noktaların tespiti yapılmalıdır, bunlar eleman denetimi veya malzeme denetimi olarak adlandırılır. kolonların yapımı biraz daha büyük olur ve daha sonra fazladan yazılan iki kat silinir. Çok katlı işlemlerde hazırlanan plan böyle yapılmalıdır. Oluşabilecek eksiklikler ve hatalar önceden tespit edilmelidir. Tespit edilemeyen hataların olumsuz bir duruma yol açmadan önüne geçilmeli ve sorun çözülmelidir.
Statik projede yapılması gereken işlemlerinin sayısı çok fazladır, bunların en önemli noktalarına yukarıda değindik, bunlar dikkat ettiğiniz sürece oluşabilecek, olumsuzlukların önüne geçebilirsiniz. Bu konularda profesyonel yardım almanız, inşaat sürecinin daha sağlıklı geçmesini sağlayacaktır. Her ne kadar proje de yardım önemli değil diye konuşulsa da, proje sonucu binanın ortaya çıktığı unutulmamalıdır. Statik projenin diğer projelerden farklı olduğunun bilincinde olmak gerekir ve buna göre ön hazırlığın yapılması gerekmektedir. Oluşturmuş olduğunuz projenin, sağlıklı bir şekilde yürürlüğe geçme dileklerimizi sunarız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir