Efe Büyükkaya Yapı & İnşaat Sakarya Kocaali'de Satılık Villalar Daireler Sakarya Kocaali'deki İnşaat Şirketleri Bayanlar için İnşaat Mühendisliği – Efe Büyükkaya İnşaat

Bayanlar için İnşaat Mühendisliği

Özellikle üniversitede inşaat mühendisliği düşünen bayanlar, inşaat mühendisliğinin kendilerine uygun olup olmadığı konusunda çok tereddüt yaşarlar.
Bayanların İnşaat Mühendisliğine Olan Yaklaşımları
Toplumun genelinde, inşaat mühendisliği denilince akla, zor bir zanaat olduğu algısı geliyor. Ailelerin çamur, şantiye ortamlarının kızlarına ne kadar uygun olduğunu tartışmaları ve kızlara müdahale etmeleri ile bu meslekte kadınların etkinliği azalmaktadır. Rahat bir meslek arayan bayanların inşaat mühendisliğinin çekici bir yanının olmadığı görüşü oldukça yanlıştır. Bir kere düşünmeniz gereken, hemen her meslek tercihinde belirli bir oranda zorluğun olduğudur. Masa başı işlerin stresli ve yorucu olmadığına inanan bayanlar, zamanla düşündükleri kadar kolay olmadığını da anlamış olurlar.
Bir bayan inşaat mühendisi adayının okulda zorlanıp zorlanmayacağı konusunda da yorum yapacak olursak:
Tüm mühendis adayları, her türlü mühendislik bölümünde bir oranda zorluk çekebilirler. Doğa bilimleri ile iç içe olan bu bölüm dallarında başarının cinsiyet bazlı olmadığını bilmeniz gerekir. Çalışma ve yetenekten geçen başarının yolunda, oldukça başarılı ilerlemiş bayanların olduğu da bir gerçektir.
Bayanlar Nerede Çalışmalı?
Bayan inşaat mühendis adayının istediği, hayal ettiği iş yerinde olması, verimli olmasının ilk adımıdır. Kazanç, gelecek, kariyer gibi birkaç etmeni değerlendirin ve tercihlerinizi buna göre yapın. Kendiniz için en iyisini kendi iç dünyanızda kendinizi sorgulamalarınız sonucunda yine sizin belirleyebileceğinizi sakın unutmayın.
Bir bayan şantiyede de proje kısmında da çalışabilir. Yalnız işin proje kısmının şantiye bölümü kadar zevkli olmadığını belirtmek isteriz. Yapılan bir çizimin gerçek halini uygulamak, iş sonunda gurur verici bir his uyandırır. Her ne kadar tozu toprağı da olsa, işin sonucunu gerçekleştiren bir beyin olmanın ayrı bir tadı olduğunu bilmenizi isteriz.
İnşaat mühendisliğini çok dar bir kalıba sığdırmamalısınız. Okullar, binalar, köprüler, kaldırımlar ve daha fazlası… Yaptığınız tasarımdan veya uygulamadan birçok kişinin faydalanacağı sizi mutlu ediyorsa, bir projede zor şartlarda da verimli olmak size gurur veriyorsa ve en önemlisi demirle çamurun sevdasına tanık olmaktan mutlu olursanız, inşaat mühendisi olup hem kendinizi hem de şirketinizi rahat bir geleceğe sürüklemelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir