Efe Büyükkaya Yapı & İnşaat Sakarya Kocaali'de Satılık Villalar Daireler Sakarya Kocaali'deki İnşaat Şirketleri İngiltere konut piyasası – Efe Büyükkaya İnşaat

İngiltere konut piyasası

İngiltere konut piyasası, daha fazla satıcı fiyatları düşürdükçe yavaşlamaya başladı…

Emlak portalı Zoopla tarafından yayınlanan verilere göre, artan sayıda satıcının talep fiyatlarını düşürmesi ve bir ev satmak için ortalama sürenin uzamasıyla İngiltere’nin sıcak konut piyasası soğumaya başlıyor.

Zoopla, satılık 20 evden birden fazlasının fiyatlarını geçen ay ortalama yüzde 9 oranında düşürdüğünü söyledi, bu 18 ayın en yüksek indirim seviyesi.

Portalın araştırma başkanı Gráinne Gilmore, “İşlerin yumuşadığına dair sinyallerin başladığını görüyoruz” dedi.

Ulusal olarak, şirket bu yıl ortalama fiyatların yüzde 3 artacağını tahmin ediyor, ancak ülkenin bazı bölgelerinde “[ev fiyatları için] doğal bir tavanı dürttüğümüzü hissediyor” dedi.

İngiltere’nin en büyük Türkçe yayın yapan gazetesi ingiltere haberleri haber sitesimden edindiğimiz bilgiye göre; Birleşik Krallık’ta konut fiyatları, koronavirüs karantinasının ardından konut piyasasının yeniden açıldığı Mayıs 2020’den bu yana ortalama yüzde 18 arttı. Mart ayında, Birleşik Krallık’ta bir mülkün ortalama fiyatı 278.000 £ rekor kırdı.

Fiyatların en hızlı arttığı Galler’de, bu yıl Mayıs 2020 ile Mart arasında ortalama fiyat yüzde 22 arttı.

Gilmore’a göre, şimdi pandemi sırasında yüksek talep gören bir başka bölge olan Galler ve İngiltere’nin güney batısında, indirim en hızlı şekilde ayarlanıyor. “Bu bir tesadüf gibi gelmiyor” dedi.

İki yıllık hızlı fiyat artışlarından sonra, alıcılar daha gergin ve şimdi İngiltere Merkez Bankası’nın altı ayda dört kez baz oranlarını yükseltmesi ve gitmesi beklenen, harcanabilir geliri ve artan borçlanma maliyetlerini etkileyen bir geçim maliyeti kriziyle karşı karşıya. daha öte.

Satıcılar, konut fiyatlarında bir yavaşlama veya potansiyel olarak bir düşüş beklentisini körükleyen giderek daha da karamsar ekonomik görünümle birlikte hızlı hareket etmeyi hedefliyor.

Satıcıların fiyatları düşürmesine rağmen, Zoopla’nın geçen ayki rakamları, bir satışı garanti altına almak için geçen ortalama sürede bir artış olduğunu gösteriyor. Zoopla’ya göre, özellikle talep gören Londra dışındaki üç yatak odalı evler, Mart ayında 16 günden ortalama 18 günde satılarak en hızlı satılan mülkler olmaya devam ediyor.

Londra dışındaki dairelerin ve başkentteki evlerin de satılması daha uzun sürüyor. Zoopla, bunun bir nedeninin pazarın mevsimsel doğası olduğunu söyledi – bahar yoğun bir dönem olma eğilimindedir. “Ancak veriler, ekonomik ters rüzgarlar – artan enflasyon ve hayat pahalılığı – alıcılar üzerinde etkili olmaya başladıkça piyasadaki talep baskısının hafiflediğine de işaret ediyor” diye ekledi.

Londra’daki daireler trendi yakaladı. Türkiye’den mevcut ingiltere vizesi olan bazı alıcılar daha fazla alan aradığı ve daireleri orantısız bir şekilde etkileyen balon bina güvenliği krizinden rahatsız oldukları için, pandemi sırasında en kötü performans gösteren mülkler oldular.

Zoopla, şehirde iki yatak odalı bir dairenin satışı için ortalama sürenin Mart ve Nisan ayları arasında 32 günden 29’a düştüğünü söyledi.

Londra merkezli emlakçı Winkworth’un CEO’su Dominic Agace, “İnsanların şehirleri terk etmesi yavaşladı ve hatta belki tersine döndü” dedi.

Winkworth’ün Notting Hill ofisine kiralık mülk aramak için gidenlerin beşte ikisinin Londra’dan dönenler olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir